Wat heb je nodig?

Geplaatst op door

Duiken is een dure sport. Evengoed is duiken bij LSD de allergoedkoopste manier om je grenzen te verleggen en de onderwaterwereld te ontdekken. LSD biedt namelijk haar duikopleiding gratis aan voor haar leden; instructeurs geven hun duiklessen vrijwillig.

Materiaal

Het materiaal is wat duiken prijzig maakt, maar gelukkig kun je jaren vooruit met het materiaal dat je aanschaft. De drie duurste delen van de duikuitrusting kun je als LSD-lid lenen van de vereniging: het stabjack, een automatenset en een duikfles. Dan rest nog het aanschaffen van een (7mm) duikpak, schoentjes, handschoentjes, een masker, vinnen, een loodgordel, een mes of lijnensnijder, een horloge of duikcomputer, en een duiklamp om klaar te zijn voor je eerste duik.

Medische keuring

Safety first. Eenieder die gebruik wil maken van LSD materiaal, is verplicht een duikmedische goedkeuring te krijgen. Dat kan onder andere bij het Alrijne Ziekenhuis (Leiden, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn).

Vervoer

Met de volledige duikuitrusting op de fiets naar Vinkeveen, Haarlemmermeer of Zeeland is niet ideaal. Om een dagje te kunnen duiken is een auto onmisbaar. Lenen, samen huren of er zelf een hebben maken een duikdag realiseerbaar.