Opleidingsmogelijkheden

Geplaatst op door

Er worden door het jaar heen verschillende duikopleidingen en specialisaties georganiseerd door onze vrijwillige instructeurs. Gezien de beperkte capaciteit wordt jaarlijks het aantal opleidingsplaatsen voor ongebrevetteerden vastgesteld. Ben je ongebrevetteerd en wil je bij LSD leren duiken? Kom dan langs tijdens de EL CID/HOP/OWL of mail met de secretaris en informeer naar de mogelijkheden. Heb je al een brevet (PADI/NOB/CMAS/…) en wil je graag doorleren? Dat is altijd mogelijk!

Ingangseisen

Om aan opleidingen te kunnen deelnemen dien je in het bezit te zijn van een geldige medische keuring en moet je (via LSD) lid zijn van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).

Opleidingssysteem

LSD is aangesloten bij de NOB en hanteert daarom hun duikopleidingensysteem. Er zijn binnen dat systeem verschillende duikbrevetten te behalen, waarmee je de ganse onderwaterwereld kunt ontdekken; de brevetten die bij de NOB worden afgegeven worden internationaal erkend.

Logischerwijs begint je avontuur bij de 1*-duikopleiding, waarna je je kunt specialiseren of kunt doorstromen (pun intended) naar de 2*- en uiteindelijk 3*-duikopleiding.

Op de website van de NOB staat een uitgebreide toelichting van het gehanteerde systeem: